Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

OK en sluiten

Het extra tracé via Helmond loopt door twee keer zoveel woongebied als het vastgestelde tracé

Route buisleidingtracé

In onderstaande kaart geeft de groene lijn het indicatieve buisleidingtracé aan. De paarse lijnen geven het vastgestelde tracé weer. Hier liggen al enkele buisleidingen en er is nog voldoende ruimte voor meer buisleidingen. De route naar Venlo heeft een verbinding met het Ruhrgebied. Dit is een belangrijke oost-west verbinding. Van daaruit is ook een route naar Chemelot in Limburg. Om nog een extra route via Helmond te ontwikkelen die vanuit de oost-west verbinding 35 km langer is, is totaal overbodig en erg belastend voor de bewoners aan die route. Hierbij lijkt het te gaan om een financieel voordeeltje voor enkele bedrijven over de rug van de belastingbetaler. Door dit tracé een nationaal belang te noemen ontstaat een één-tweetje tussen overheid en bedrijfsleven. De bewoners moeten het gedogen en kunnen er verder na de vaststelling niets meer tegen doen. 

Door welke plaatsen loopt het buisleidingentracé?

De route van het nog vast te stellen tracé loopt van Laarbeek, Helmond, Nuenen, Mierlo, Lierop, Someren, Nederweert, Weert, Leudal, Maasgouw tot Echt-Susteren

Hoe vind ik het plan bij de overheid?

Hiervoor ga je naar ruimtelijkeplannen.nl. Klik op de button ‘Plannen zoeken’. Wanneer je hierna je adres invult, zie je de kaart met jouw straat. Vervolgens klik je op de tab ‘Rijk’. Hier zie je bij de structuurvisies het plan 'Structuurvisie buisleidingen 2012-2035' staan. Wanneer je hierop klikt zie je de felgroene buisleidingenstrook op het scherm verschijnen. De kaart kun je in- en uitzoomen en verschuiven.

Er is geen sprake van zuinig gebruik van de ruimte. De vastgestelde route van Nationaal Belang via Venlo geeft een ruimtebeslag van circa 1.580 hectare. De extra route via Helmond neemt 450 hectare ruimte beslag. Dit betekent 30% meer ruimtebeslag terwijl het niet nodig is!

Alleen samen maken we ons sterk!

Meld je aan via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar buizenbrandevoort@gmail.com o.v.v. naam en adres. We houden je dan op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen van het extra buisleidingentracé tussen Laarbeek en Echt-Susteren. Volg ons ook op onze Facebookpagina.

© BuizenBrandevoort | Privacyverklaring | Disclaimer | website: B|HO